Så tar du bättre bilder med mobilen

I takt med att mobiltelefonerna och mobilkamerorna blir allt mer avancerade är det många som enbart använder mobilen för att ta bilder. Mobilen följer med överallt vilket gör det praktiskt att snabbt kunna dokumentera händelser i vardagen. Dessutom har de flesta smarta mobiler så pass bra kamera att bildkvaliteten blir utmärkt. Med några smarta tips kan du du ta bilder med mobilen som blir riktigt proffsiga. Här hittar du du bästa tipsen!

Övning ger färdighet

Antalet smarta mobiler fortsätter att öka och idag har över 80 procent av den svenska befolkningen en smart mobil. För att utnyttja din mobil till fullo krävs det att du lär dig hantera alla funktioner. Detta gäller såklart även den avancerade mobilkameran. Läs noggrant på om dess funktioner och testa olika inställningar i olika situationer för att lära dig mer om den. Kom ihåg att övning ger färdighet.

Använd rätt tillbehör

Rätt tillbehör är A och O om du vill kunna ta proffsiga bilder med mobilen. Ett kompakt tripod är det perfekta tillbehöret som du enkelt kan packa med på resan. Ett tripod kan bland annat användas för att ta selfies eller bilder som kräver stabilitet, exempelvis solnedgångar och andra naturbilder. Även sladdar, väskor och usb-minnen kan vara bra tillbehör. Köp hem det som behövs hos en seriös återförsäljare på nätet.