Nya fritidsaktiviteter

På sin fritid kan man pyssla med många saker, vad man gör beror på vad man intresserar sig för. Men om man har ett antal aktiviteter i sin vardagliga rutin så kan det vara en spännande utmaning att någon gång då och då testa på fritidsaktiviteter som man tidigare inte haft tanke på att ägna sig åt.För undertecknad var det här med gröna fingrar något helt främmande och därför så blev det således nästa utmaning. Nu fanns ett visst intresse redan groende för att så färska kryddor och därifrån kom idén. Med det sagt så ska man ju helst göra något som på förhand verkar spännande och kul – inte göra något som verkar tråkigt bara för att utmana sig.Hursomhelst, för detta behöver du införskaffa lite saker. Beroende på vars du bor så har du givetvis olika odlingsmöjlighet, vi förutsätter här svårast möjliga – i lägenhet. Du behöver inhandla krukor eller blomlåda, jord, fröer samt växtnäring. Sedan är det dags för plantering. Och nu till en viktig och rolig detalj. Fota processen. Då kan du allteftersom tiden går, se resultatet!

Nysått

När du har fått i jorden i lådan så kan du bevattna den lätt med vatten som du blandat med gödningsmedel. Faktiskt så kan du vattna lite redan efter att du fyllt i lite jord bara. Det är bra att vätan kommer nedifrån. Lägg sedan på lite till jord. Efter detta så kan du lägga på lite mer jord.

Nu är det dags att så. Ta reda på innan hur känsliga dina växter är för att växa nära varandra. Så sedan fröna. En bra idé är att redan innan, göra små spår eller små små hål där du ska stoppa fröna. Kom ihåg att inte så för djupt. Bevattna sedan lätt igen.

Börjat gro

Nu är det bara att vänta och sköta om växterna så som anvisningarna på fröpåsarna säger. Vissa växter tycker om när det är relativt torrt, vissa inte.

Redan efter någon vecka så bör det se ut ungefär såhär! Glöm inte att fortsätta fota allteftersom tiden går. Det är kul att kunna visa upp när det gått en tid hur allting startade. Och dessutom kan det ju vara kul att kunna bevisa att man faktiskt åstadkommit detta på egen hand!