Fritidsintressen

Det finns många olika fritidsintressen att ägna sig åt, förutom fotografering. Ett av dessa är bilar. En bil är lite som ett husdjur för den bilintresserade. Du älskar då din bil på samma sätt ditt ditt husdjur och du är därför mån om att pyssla den. Om du har passion och brinner för din bil så är det viktigt att du ser till att underhålla och ta hand om den väl. Bilägare älskar ofta sina bilars yttre; de skall vara snygga och se bra ut helt enkelt. Sedan skadar det inte om de går fort också och har ”motormuskler”. Det finns mycket man kan göra med bilen för att den skall kunna hållas vacker och fin, åtminstone till det yttre.

Tvätta bilen

Bilrekonditionering syftar till att hålla bilen fräsch och snygg på ett hållbart sätt. Mycket av rekondarbetet kan du göra själv om du har en god utblick. Det går alldeles utmärkt att tvätta bilen med rengöringsmedel, tvål och därefter kan man vaxa bilen för att den skall hålla året runt.När det gäller bilens inre är det många som väljer att åtgärda eventuella problem med motor och olja genom att gå till en mekanikern. Det vanligaste problem brukar vara att byta olja och oljefilter. Det är egentligen inte en så svår manöver men det gäller att ha ett hum om vad alla delar av motorn representerar när man skruvar och mekar invärtes.

Byta olja

Det finns mer komplicerade operationer än att byta motoroljan. En sådan manöver skulle kunna vara att byta drivaxeln. Första gången du byter  kan det komma att ta en hel del tid i anspråk. Du måste ha en hel del verktyg och tillbehöver på plats för att kunna genomföra ett byte av drivxeln. Se först till att du har allt som behövs inför bytet. Därefter följer fyra steg som är lite mer pilliga. Du börjar helt enkelt med en demontering av drivaxeln som helt enkelt skall dras ur bilen. Sedan plockas drivaxlen isär så att du kan nå och tvätta ur drivknuten. Du fyller knuten med så mycket drivknutsfett som möjligt innan du sedan sätter ihop allting.Mer detaljerade gör-det-själv-guider och reservdelar om att byta drivaxel och drivknutar finns på svenska på nätet från väldigt etablerade källor i bilsammanhang. En av dem är mekanika.se, en sajt med stort sortiment till de största bilmärkena idag. Tveka inte att sätta dig i in arbetet!