Dokumentera barnkalasen

Något som kan vara roligt är att dokumentera barnkalasen år från år. Dels för att barnen själva ska få minnen från deras första barnkalas och framåt. Var noga med att få med så mycket som möjligt från alla aktiviteter.

Tips för den som fotograferar

Försök att vara så aktiv som möjligt med kameran och fotografera så mycket som du bara kan. Ett bra tips när man ska fotografera barn är att gå ner på knä för att hamna i rätt höjd. Det kan också vara bra att låta någon annan fotografera om du själv behövs för lekar, servering och annat som sker under kalaset. Det kan finnas något äldre syskon som kan ta sig an fotograferingen.

Planering inför kalaset

Redan då ni planerar kalaset så tänk på att det hela ska fotograferas. Välj ett kalastema som ni vet barnet i fråga älskar. Det finns massor att välja bland och det hela gör det så mycket enklare att pynta då man har ett tema att gå efter. Se till så det blir en färgprakt och en dekoration som gör sig bra på de bilder som kommer att tas under barnkalaset.

Härliga minnen

Bilder blir inte bara härliga minnen för barnen. Det är också ett bra sätt att komma ihåg hur man pyntade förra årets kalas inför nästa års kalas. Vilket tema hade man? Det kan vara lätt att glömma sker och ting. Då är bilderna ett väldigt bra sätt att minnas vad man gjorde. Se till att spara dina minnen i molnet och du kan med fördel skapa en fotobok för varje kalas.